Taleninstituut Regina Coeli

Corporate story 'Toewijding'

Over Regina Coeli

 

“De Nonnen van Vught”, zo staat Regina Coeli ook wel bekend. Hoewel de nonnen van weleer zijn verdwenen uit het docentencorps, koestert het instituut zijn rijke historie. Op basis van hiervan schreven wij de corporate story. Met dit verhaal bouwt Regina Coeli haar positie als dé specialist in intensieve taaltrainingen uit.

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze ziel – Toewijding

Het verhaal van Regina Coeli is een verhaal van vele verhalen. De kunst is om dat ene universeel bruikbare, herkenbare en aansprekende verhaal te vinden van waaruit alles vertrekt. Juist omdat Regina Coeli Regina Coeli is zijn haar waarden te herleiden tot een enkele samenbindende waarde: toewijding.

Wat in het klooster begon als devote aandacht voor mensen die men een taal wilde bijbrengen, is in de loop der jaren doorgegroeid naar toewijding: de ultieme, onbegrensde wil om mensen te helpen hun doelen te bereiken en alles in het werk te stellen om dat voor elkaar te krijgen. In termen van leeromgeving en leermiddelen, maar vooral in termen van mensen en organisatie.

• Toewijding is een kernwaarde die Regina Coeli gebracht heeft tot waar het nu is.
• Toewijding zal Regina Coeli ook helpen te komen waar het naartoe wil.
• Toewijding is een woord dat iedereen begrijpt. Van binnen weet ieder mens onmiddellijk wat ermee bedoeld wordt, wat ermee aangeduid wordt.
• Toewijding sluit in alle talen herkenbaar aan bij de moderne wereld van nu.
• Toewijding bestaat uit louter positieve associaties: meer doen dan dat gevraagd wordt, onvoorwaardelijke inzet,  passie en bevlogenheid, liefde voor wat je doet, niet aan jezelf denken maar aan anderen.
• Toewijding is volledig eigen aan Regina Coeli, een zuivere waarde die ook als communicatieboodschap breed is.

Wij schreven de corporate story 'Toewijding' voor taleninstituut Regina Coeli.