Randstad

Corporate story 'Werken aan een droom'

Over Randstad

 

 

Randstad holding nv is wereldwijd actief met uitzendwerk en HR-diensten. Randstad telt bijna 30.000 medewerkers en heeft vestigingen in circa 40 landen. De onderneming is de op één na grootste HR-dienstverlener ter wereld.

 

 

 

 

 

 

 

 

Missie: Shaping the world of work

De droom van Randstad begint

Het is 1960. De wereld van Randstad omvat niet meer dan een oude fiets, twee studentenkamers en vijfhonderd gulden. Haar schepper, Frits Goldschmeding, heeft echter grootse plannen. Flexibel werk bestaat dan nog nauwelijks. De entrepreneur heft de visie dat flexibiliteit een veel grotere rol in de arbeidsmarkt kan spelen. Iedereen wordt daar beter van. Werkgevers kunnen door flexibele arbeidsverbanden snel en eenvoudig meebewegen met de economie. Werknemers kunnen snel van baan wisselen, daardoor expertise opbouwen en per saldo groeien als persoon.

Flexibiliteit voor de arbeidsmarkt wordt de inspiratie voor de onderneming. In de loop der jaren verwezenlijken de duizenden entrepreneurs van Randstad, de intercedenten, samen met alle collega‘s hun gezamenlijke droom. Voor henzelf, klanten, kandidaten en de samenleving. Dit is een verhaal over ondernemerschap, toewijding en werkplezier.

Werk is een verbindende kracht in de wereld van mensen. Met haar missie Shaping the world of work staat Randstad in het hart van die wereld. De missie motiveert medewerkers en roept een gevoel van gemeenschappelijke lotsbestemming op: We gaan iets doen wat binnen de uitzendbranche nog nooit is gedaan – we spelen de hoofdrol bij het vormgeven van de wereldwijde arbeidsmarkt van morgen.

Wij schreven 'Werken aan een droom' voor Randstad.