Noordoost-Brabant

Corporate story 'Goed leven'

Over Regio Noordoost-Brabant

 

 

AgriFood Capital is een samenwerkingsverband in de regio Noordoost-Brabant tussen ondernemers, onderwijs en overheid. Oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken rondom voeding en gezondheid moeten leiden tot een duurzamer Brabant en – uiteindelijk– tot duurzamere voedseloplossingen voor de wereld.

 

 

Corporate story: Waarom als kern

Succesvolle ondernemingen en organisaties communiceren vanuit een helder ‘Waarom’ (waarom zijn we op aarde en wat verbindt ons), ‘Hoe’ (hoe bereiken we ons doel?) en ‘Wat’ (wat zijn onze producten en diensten). Helder antwoord op het Waarom is de essentie binnen elk organisatieverhaal. Consistentie in het interne en externe verhaal levert een gevoel van eenheid op. Als er iets van belang is in deze tijd, is het eenheid van identiteit, eenheid van ambitie. Niet alleen alle neuzen dezelfde kant op, maar ook de bereidheid die kant werkelijk op te gaan. Het Waarom draagt een ambitie en gevoel uit waarmee de verschillende stakeholders zich kunnen identificeren. Het Waarom verbindt mens, merk en organisatie in één verhaal.

Onze Waarom: goed leven

Goed leven: dat is wat ons drijft. Noordoost-Brabant wil een streek zijn waar goed geleefd wordt. In harmonie met de mogelijkheden van het landschap, met oog voor het welzijn van mens, dier en milieu en in goede gezondheid. Goed leven past bij ons. Brabanders houden van het leven, van een goed glas wijn en lekker eten. We zijn genereus: wij hebben het goed, maar gunnen anderen dat ook. Om ons heen groeit de wereldbevolking, de druk op vruchtbare landbouwgrond neemt toe en de gezondheid van mens, dier en milieu raken in toenemende mate in het geding. Een duurzame transitie van de landbouw is noodzakelijk om de uitdagingen van de toekomst het hoofd te bieden. Waarom? Om goed leven voor iedereen ter wereld haalbaar te maken. Ondernemers, onderwijs en overheid gaan in Noordoost Brabant laten zien hoe we ‘goed leven’ waarmaken in de praktijk van alledag.

 

Wij schreven de corporate story 'Goed leven' voor 5 Sterrenregio Noordoost Brabant.