Nefarma

Over Nefarma

 

 

Nefarma is de brancheorganisatie van farmaceutische bedrijven die zich richten op onderzoek en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Nefarma vertegenwoordigt een sector die aantoonbaar kan maken dat het zinvol is om zoektochten aan te gaan en te blijven jagen op alles wat kan leiden tot een beter leven voor mensen die ziek zijn of worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Corporate story: verhaal in ontwikkeling

Medische wetenschap is een hardnekkige zoektocht naar een nieuw lichtpunt in de duisternis. Het is zonder uitzondering een lange reis, een avontuur zonder garantie op het bereiken van de bestemming die moedig als tip op een horizon gezet is. Nooit kan ook maar iemand zeggen of gevonden zal worden wat gezocht wordt, laat staan wanneer.

Medische wetenschap is een ontdekkingsreis die het uiterste vergt van de mensen die mee willen. In deze sector is er geen sprake van gebaande paden. De weg moet proefondervindelijk gevonden worden. Het maakt de route grillig en onvoorspelbaar, vol doodlopende paden en onverwachte obstakels. Proberen, niet verder kunnen, rechtsomkeert en opnieuw beginnen. Tot er een keer een enorme sprong voorwaarts gemaakt kan worden. Die ene lang gehoopte doorbraak waar het allemaal om te doen is.

De medische wetenschap dient vele doelen. Maar in de kern gaat het maar om een ding: de ontdekking. De ontdekking is wat mensen drijft binnen de farma sector. De ontdekking is waar het naartoe moet. Elke werkdag staat in het teken van de ontdekking die er moet en zal komen, hoe lang het ook duurt. Het vergt meer dan gewoon werk. Meer gedrevenheid, meer bevlogenheid, meer idealisme, meer strijdbaarheid, meer vastberadenheid, meer hardnekkigheid en zelfs nog meer teamgeest. Die weg richting ontdekking is er een die niemand alleen kan ondernemen. Alleen een bundeling van kennis, talent en vindingrijkheid maakt kans om uit te komen bij de ontdekking. Het is teamwork van elkaar aanvullende competenties die, hoe verschillend van aard ook, zonder uitzondering datgene delen waar het allemaal om draait: de ontdekking.