Duurzaamheid

Dedicated to the future

 

 

Voor een groot opererend familiebedrijf met internationaal bijna 50.000 medewerkers schreven wij de corporate story gericht op groei, duurzaamheid en voorbestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Corporate story Duurzaamheid: uitdaging

De uitdaging waar de wereld voor staat, is veel complexer dan velen aanvankelijk dachten. De grote vraag waar is: hoe realiseren we een duurzame wereld met een wereldbevolking die groeit en meer verbruikt dan de aarde kan bieden? Het paradoxale is dat het ecologische verhaal juist een bron van vernieuwing kan zijn voor verdere groei binnen de onderneming. Ondernemen vraagt voortdurend om het verruimen van horizonnen, zowel sociaal, economisch, cultureel, geografisch en betekenis-gevend. Groei is dus essentieel voor de levenskracht van een onderneming. Groei en duurzaamheid integreren is de ongekende nieuwe uitdaging.

Duurzaamheid: mens

Voor ieder mens is het verlaten van de bekende paden het moeilijkst. Ook binnen ondernemingen werken succesformules uit het verleden niet altijd meer in een duurzame toekomst. Zoals Columbus ooit het onbekende tegemoet ging en uiteindelijk een Nieuwe Wereld ontdekte. Zo zullen medewerkers binnen de organisatie bestaande zekerheden moeten durven loslaten, op weg naar nieuwe zekerheden. Een ding is helder. Zonder de inzet van ondernemende-duurzame bedrijven gaat het de mensheid niet lukken om te overleven. Onze organisatie staat voor de ultieme uitdaging in haar bestaan: een betere wereld schepen voor iedereen.

Meer dan ooit staat de mens centraal in organisaties die echt duurzaam willen ondernemen. Er is maar één weg die duurzaam is: de menselijke weg. Met een ommekeer van denken en ruimte voor nieuwe creativiteit en ambities. De duurzame onderneming wordt gedreven door medewerkers die handelen vanuit diepere waarden op een zijnsniveau. Visionaire organisaties zorgen voor leiders die het verhaal en de waarden van de organisatie leven en doorgeven. Duurzaamheid betekent voor leiders: wat kunnen we morgen beter doen!

Uitdagingen in duurzaamheid zijn voor ons oplosbaar door er een menselijk verhaal van te maken. In ieder mens leeft een verlangen naar zekerheid en zinvol overleven. Zowel ons persoonlijke leven als dat van een onderneming is altijd een deelverhaal binnen het allesomvattende grote verhaal van de evolutie van onze wereld. De evolutie laat zien dat alle in de natuur een streven is naar duurzaamheid. De ultieme kwestie voor duurzaamheid komt uiteindelijk neer op: dedicated to the future!